Datlový nákyp
45 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 100gramůDatle
- 100gramůCukr třtinový
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 10gramůKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůBanány
- Na polevu
- 85gramůCukr moučkový
- 60gramůMáslo jihočeské
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Máslem vymažeme 4 formy o objemu 200 ml. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme je 10 minut změknout.
- 2Máslo a třtinový cukr utřeme dohladka. Přidáme vejce a přimícháme mouku s kypřicím práškem. Datle slijeme, v mixéru rozmixujeme na pyré a spolu s rozmačkaným banánem přidáme do těsta.
- 3Připraveným těstem naplníme formy téměř až po okraj. Pečeme tak dlouho, dokud těsto nevzejde a není na dotek tuhé. Necháme 5 minut chladnout a poté je vyklopíme na talířky.
- 4Polevu připravíme tak, že v hrnci smícháme cukr, máslo a smetanu a vaříme na mírném plameni, dokud se nevytvoří táhnoucí se sirup. Připravenou polevou nákyp před podáváním přelijeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.