Datlový nákyp

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
39 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
5 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Máslem vymažeme 4 formy o objemu 200 ml. Datle zalijeme vroucí vodou a necháme je 10 minut změknout.
  • 2
    Máslo a třtinový cukr utřeme dohladka. Přidáme vejce a přimícháme mouku s kypřicím práškem. Datle slijeme, v mixéru rozmixujeme na pyré a spolu s rozmačkaným banánem přidáme do těsta.
  • 3
    Připraveným těstem naplníme formy téměř až po okraj. Pečeme tak dlouho, dokud těsto nevzejde a není na dotek tuhé. Necháme 5 minut chladnout a poté je vyklopíme na talířky.
  • 4
    Polevu připravíme tak, že v hrnci smícháme cukr, máslo a smetanu a vaříme na mírném plameni, dokud se nevytvoří táhnoucí se sirup. Připravenou polevou nákyp před podáváním přelijeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.