Debrecínské medové perníčky

75 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
927 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.