Debrecínské medové perníčky
75 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůMed včelí
- 12gramůKypřicí prášek do pečiva
- 50gramůKandovaná pomerančová kůra
- 50gramůCukr moučkový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůMléko polotučné
- 1kusCukr vanilka
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůPšeničná krupice
- 5lžičekRum
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
927 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.