Dětská dýňová svačinka
39 min.
Ingredience
- 50gramůPórek
- 220gramůDýně Hokkaidó
- 100gramůBrambory sladké (Batáty)
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 150mililitrůZeleninový bujón
- 0,5lžičkaOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Očištěnou bílou část pórku pokrájíme na kolečka. Kousek oloupané dýně bez zrníček nakrájíme na kostky. Sladké brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme též na kostky.
- 2V hlubším rendlíku s nepřilnavým dnem rozpustíme malý oříšek másla, přidáme k němu 1/2 lžičky oleje a na něm krátce orestujeme dorůžova pórek, restujeme krátce 1-2 minuty. Pak k pórku přimícháme dýni, brambory, přilijeme čerstvý zeleninový bujón pro děti a pod pokličkou dýni s brambory pomalu dusíme doměkka, minimálně 25 minut.
- 3Měkkou zeleninu rozmixujeme na pyré, které rozdělíme na 4 porce. Jednu porci, mírně teplou, podáváme ihned. Ostatní porce zchladíme a zamrazíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.