Dezert s borůvkami - cheesecake
25 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůLučina smetanový sýr
- 100mililitrůSmetana ke šlehání 30%
- 200gramůSušenky Club s máslovou příchutí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůBorůvky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
448 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
31 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Máslové sušenky rozdrobíme a rozmixujeme s máslem; na plechu vyloženém pečicím papírem tvoříme ze směsi hrudky, které pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut dozlatova. Po vychladnutí hrudky rozdrobíme a vytvoříme křupavou směs.
- 2Mezitím si nad horkou párou žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme čerstvý smetanový sýr a ušlehanou smetanu, vše prošleháme a dáme vychladnout do lednice.
- 3Máme-li obě přísady vychladlé, rozdělíme si suroviny tak, abychom je mohli vrstvit. Na dno pohárů dáme část borůvek, krém nastříkáme cukrářským sáčkem a zasypeme vrstvou sušenkové směsi. Postup opakujeme a končíme vrstvou krému posypanou sušenkovou směsí a borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.