Dezert s kardamonem
120 min.
Ingredience
- 300gramůListové těsto
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 5gramůSkořice mletá
- 5gramůKardamom
- 150gramůCukr krupice
- 40gramůMouka kukuřičná
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
1 g
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozválíme na kulatý plát, rozložíme do dortové formy, dno pokryjeme alobalem a zatížíme (např. keramickými kuličkami). Necháme v chladnu 15 minut uležet. Zatím v rendlíku smícháme mléko, kardamon a skořici, směs přivedeme k varu a odstavíme, necháme vychladnout.
- 2Korpus koláče pečeme ve středně vyhřáté troubě 15 minut, potom odstraníme alobal i zátěž a pečeme ještě 5 minut.
- 3V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, vmícháme mouku a přes síto přecezené mléko. Nakonec do žloutkové směsi opatrně vmícháme sníh z bílků a náplň nalijeme na předpečený korpus. Pečeme při 180 stupních 20 minut dozlatova, potom teplotu snížíme na 100 stupňů a koláč pozvolna dopečeme ještě hodinu. Koláč podáváme vychladlý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.