Dezert s kávou a čokoládou
80 min.
Ingredience
- 30gramůKakao - prášek
- 2lžičkySkořice mletá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 2lžíceCukr třtinový
- 60gramůOřechy pekanové
- 1kusVejce slepičí
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceCukr moučkový
- 300mililitrůKáva instantní
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
29 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
4 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Zapékací mísu vytřeme máslem. Smícháme mouku, kakao, skořici a dáme je od mísy. Utřeme máslo, 90 g cukru krupice, jedno vejce a směs utřeme. Hmotu přidáme do mísy a posypeme třtinovým cukrem a nasekanými ořechy.
- 2Zbytek cukru krupice rozpustíme v horké kávě a směs nalijeme do mísy.
- 3Dezert pečeme hodinu, poprášíme ho kakaem a moučkovým cukrem a ozdobíme šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.