Dezert s mandarinkami a oříšky
330 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 225gramůCukr třtinový
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 4kusyMandarinky
- 1kusJablko granátové
- 60gramůOřechy pekanové
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1Dva pečicí plechy vyložíme pečicím papírem. Na jeden vyznačíme kruh o průměru 23 cm.
- 2Ve velké míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud nebude směs hladká.
- 3Do vyznačeného kruhu na papíru naneseme vrstvu sněhové hmoty, na ni ještě po obvodu nastříkáme trubičkou ozdobné pusinky. Ze zbývající sněhové hmoty nastříkáme pusinky na druhý pečicí papír.
- 4V předehřáté troubě sušíme při teplotě 140 stupňů 180 minut. Poté pečivo vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Opatrně sloupneme papír na pečení.
- 5Ve vychlazené misce našleháme ze smetany šlehačku. Třetinu dáme do pytlíku na zdobení s hubičkou ve tvaru hvězdy. Dáme stranou několik pekanových oříšků a jednu mandarinku na ozdobení. Zbylé oříšky a mandarinky nasekáme a vmícháme do zbývající šlehačky.
- 6Na sněhový základ moučníku navršíme směs a ozdobíme upečenými pusinkami, šlehačkou a sekanými oříšky s mandarinkou.
- 7Lžičkou vydlabeme zrníčka z granátového jablka a moučník jimi posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.