Dezert s mandarinkami a oříšky

330 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
343 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dva pečicí plechy vyložíme pečicím papírem. Na jeden vyznačíme kruh o průměru 23 cm.
  • 2
    Ve velké míse ušleháme z bílků tuhý sníh. Přidáváme postupně cukr a šleháme, dokud nebude směs hladká.
  • 3
    Do vyznačeného kruhu na papíru naneseme vrstvu sněhové hmoty, na ni ještě po obvodu nastříkáme trubičkou ozdobné pusinky. Ze zbývající sněhové hmoty nastříkáme pusinky na druhý pečicí papír.
  • 4
    V předehřáté troubě sušíme při teplotě 140 stupňů 180 minut. Poté pečivo vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Opatrně sloupneme papír na pečení.
  • 5
    Ve vychlazené misce našleháme ze smetany šlehačku. Třetinu dáme do pytlíku na zdobení s hubičkou ve tvaru hvězdy. Dáme stranou několik pekanových oříšků a jednu mandarinku na ozdobení. Zbylé oříšky a mandarinky nasekáme a vmícháme do zbývající šlehačky.
  • 6
    Na sněhový základ moučníku navršíme směs a ozdobíme upečenými pusinkami, šlehačkou a sekanými oříšky s mandarinkou.
  • 7
    Lžičkou vydlabeme zrníčka z granátového jablka a moučník jimi posypeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.