Dezert z angreštu

30 min.

Ingredience

    • 400gramůAngrešt
    • 3decilitryVoda pitná
    • 150gramůCukr krupice
    • 1kusCukr vanilka
    • 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžičkaCukr moučkový
    • 20gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme. Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu. Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru. Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.