Dezert z angreštu
30 min.
Ingredience
- 400gramůAngrešt
- 3decilitryVoda pitná
- 150gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaCukr moučkový
- 20gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
23 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Zralé angrešty omyjeme, odebereme z nich přibližně 20 největších kusů, které odložíme stranou, a ostatní dáme do hrnce a rozmačkáme. Přilijeme k nim 1 - 1/2 dl vody a pod poklicí je při mírné teplotě rozvaříme. Angrešt prolisujeme přes síto do mísy. Do prolisovaného angreštu přimícháme cukr s vanilkovým cukrem a dáme do chladničky na 1 hodinu. Mezitím si v rendlíku svaříme 2 dl vody s 3 lžícemi cukru pak do sirupu vložíme celý angrešt (bez stopek) a povaříme ho 1 minutu. Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku s 1 lžičkou práškového cukru. Angreštové pyré rozdělíme do pohárů, ozdobíme šlehačkou, nastrouhanou čokoládou, cukrovým angreštem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.