Dezert z čokoládových sušenek

33 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
30 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
223 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čokoládové sušenky rozemeleme, máslo rozpustíme, čokoládu rozlámeme.
  • 2
    V míse uhněteme těsto ze sušenek, vanilkového cukru a másla. Hmotou vyložíme dno a boky (do výše asi 3 cm) zapékací mísy a v předehřáté troubě pečeme asi 8 minut. Těsto necháme ve formě vychladnout.
  • 3
    V mezičase ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přimícháme smetanu, vymícháme do hladké hmoty a necháme vychladnout. Do vychladlé hmoty postupně vmícháme žloutky, kakao a rum. Na závěr „zabalíme“ pevný sníh z bílků.
  • 4
    Hmotou naplníme sušenkový korpus, povrch urovnáme a posypeme nahrubo ustrouhanou hořkou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.