Dezert z krupice a hrozinek
30 min.

Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 100gramůMáslo čerstvé
- 40gramůHrozinky
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 270gramůPšeničná krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
819 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
34 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Mléko uvedeme k varu, poté odstavíme a postupně vmícháme krupici.
- 2Hrnec dáme na plotnu a necháme povařit 5 minut.
- 3Poté vmícháme cukr, máslo, žloutky a hrozinky. Směs nalijeme do formiček a necháme 6 hodin chladit. Doba chlazení je závislá na velikosti formiček, desert musí ztuhnout tak, aby šel dobře vyklopit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.