Diabetická jablka ve vlastní šťávě

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
195 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka omyjeme, oloupeme, nakrouháme a ihned rozdělíme do čistých sklenic až po okraj. Důkladně upěchujeme, přebytečnou šťávu můžeme slít. Doplníme umělým sladidlem, zavíčkujeme a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 20 minut.
  • 2
    Po vychladnutí uložíme na suchém a temném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Diabetická jablka ve vlastní šťávě
Mám v rodině zkušenosti s diabetickým stravováním a takto zavařená jablka dělávám. Jdou připravit taktéž úplně bez sladidla. Na trhu už jsou i jiné druhy sladidel, většinou už přímo smíchám s nakrouhanými jablky a teprve dávám do sklenic. Strouhám na robotu na "hranolkovém" kotouči, ale musím 2 x. Jsou už novější roboty, které připraví kostičky. Doporučuji nepodcenit dobu zavařování, větší sklenice je třeba zavařovat déle než 20 minut.