Diabetický dort
65 min.
Ingredience
- 80gramůKrupice dětská
- 150gramůJablka
- 15gramůKakao
- 50gramůSorbit
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
506 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme, žloutky dáme do misky a vyšleháme je spolu se Sorbitem. Přimícháme nastrouhaná jablka, kakao, dětskou krupici a všechny suroviny ještě jednou promícháme. Těsto přiklopíme a necháme 30 minut odpočívat. Nakonec do odpočatého těsta zlehka vmícháme z bílku ušlehaný tuhý sníh.
- 2Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou a vlijeme do ní připravené těsto. Formu s těstem vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 30-35 minut.
- 3Upečený dort vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné porce. Těsně před podáváním každou porci ozdobíme vyšlehanou šlehačkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.