Diabublanina
50 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 6kusůVaječný bílek slepičí
- 60gramůCukr ovocný - Fruktoza
- 20gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka celozrnná špaldová
- 50gramůStolní sladidlo Sladký polibek
- 150gramůMouka špaldová
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 350mililitrůMléko polotučné
- 750gramůJahody zahradní
- Na vymazání
- 20gramůMáslo čerstvé
- 2lžícePšeničná mouka hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Plech s vysokým okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou, troubu předehřejeme na 170 °C. Jahody opláchneme a necháme okapat.
- 2V míse utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a vymícháme do pěny. Po částech přimícháváme vlažné mléko a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek. Na závěr zlehka vmícháme pevný sníh z bílků.
- 3Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.