Dijonské perníčky

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
248 g
Vláknina
6 g
Cukr
133 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    400 ml vody ohřejeme, přidáme med, cukr a 100 g másla. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny.
  • 2
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, bikarbonátem (jedlou sodou), skořicí a anýzem. Přilijeme teplé mléko a dobře promícháme. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do čisté utěrky a necháme hodinu odpočívat v teple.
  • 3
    Do těsta přimícháme kandovanou kůru a strouhanou kůru z citronu.
  • 4
    Válcové formičky vytřeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do nich těsto, do každé formy přidáme lžičku pomerančové marmelády.
  • 5
    Necháme hodinu kynout.
  • 6
    Poté upečeme při teplotě 200 °C. Doba pečení je 30-40 minut.
  • 7
    Upečené perníčky potřeme bílkem smíchaným se 2 lžícemi moučkového cukru.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.