Dijonské perníčky
110 min.
Ingredience
- 250gramůCukr moučkový
- 400gramůMed včelí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 30gramůKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSkořice mletá
- 10gramůAnýz mletý
- 200gramůKandovaná pomerančová kůra
- 150mililitrůMarmeláda pomerančová
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 5gramůSoda jedlá
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1272 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
29 g
Sacharidy
248 g
Vláknina
6 g
Cukr
133 g
Postup přípravy
- 1400 ml vody ohřejeme, přidáme med, cukr a 100 g másla. Uvedeme k varu a odstavíme z plotny.
- 2Mouku smícháme s práškem do pečiva, bikarbonátem (jedlou sodou), skořicí a anýzem. Přilijeme teplé mléko a dobře promícháme. Těsto vytvarujeme do koule, zabalíme do čisté utěrky a necháme hodinu odpočívat v teple.
- 3Do těsta přimícháme kandovanou kůru a strouhanou kůru z citronu.
- 4Válcové formičky vytřeme máslem a vysypeme moukou. Nalijeme do nich těsto, do každé formy přidáme lžičku pomerančové marmelády.
- 5Necháme hodinu kynout.
- 6Poté upečeme při teplotě 200 °C. Doba pečení je 30-40 minut.
- 7Upečené perníčky potřeme bílkem smíchaným se 2 lžícemi moučkového cukru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.