Dip z pórku

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1kusPórek
    • 125mililitrůVývar zeleninový
    • 5lžicOmáčka sójová
    • 1kusJablka
    • 2lžíceMandle plátky
    • 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
    • 1lžíceHrozinky
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
50 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme pórek, zelenou část odřízneme, zbylou nakrájíme na nudličky.
  • 2
    V hrnci vaříme zhruba 10 minut 75 ml vývaru společně se sojovou omáčkou a pórkem.
  • 3
    Uvařenou směs rozmixujeme společně se zbylým vývarem a smetanou.
  • 4
    Směs vrátíme do hrnce, promícháme s hrozinkami, nakrájeným jablkem a mandlemi. Za stálého míchání povaříme zhruba 5 minut. Poté ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.