Diples

20 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1232 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
55 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
17 g
Cukr
87 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse nejprve vyšleháme vajíčka, postupně přidáváme mouku, až vyhněteme tuhé těsto, které rozdělíme na 9 dílů a necháme asi hodinu odstát.
  • 2
    Vyválíme tenké těsto, které rozkrájíme na plátky zhruba 3 cm široké a 10 cm dlouhé. Tyto plátky osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova a necháme vykapat na papírový ubrousek.
  • 3
    Z medu a vody uděláme sirup, ve kterém každý plátek rychle namočíme a posypeme cukrem a skořicí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.