Diples
20 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůSkořice mletá
- 3decilitryMed včelí
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1232 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
55 g
Sacharidy
182 g
Vláknina
17 g
Cukr
87 g
Postup přípravy
- 1V míse nejprve vyšleháme vajíčka, postupně přidáváme mouku, až vyhněteme tuhé těsto, které rozdělíme na 9 dílů a necháme asi hodinu odstát.
- 2Vyválíme tenké těsto, které rozkrájíme na plátky zhruba 3 cm široké a 10 cm dlouhé. Tyto plátky osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova a necháme vykapat na papírový ubrousek.
- 3Z medu a vody uděláme sirup, ve kterém každý plátek rychle namočíme a posypeme cukrem a skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.