Diplomat s kandovaným ovocem
140 min.
Ingredience
- 150gramůKandované ovoce
- 90gramůHrozinky
- 100mililitrůRum
- 6kusůVejce slepičí
- 12gramůCukr vanilka
- 400gramůŽemle tuková
- 150gramůCukr moučkový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 800mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
955 mg
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Kandované ovoce a rozinky necháme máčet v rumu.
- 2Žemle rozkrájíme na 5 mm silné plátky, lehce je opečeme v troubě.
- 3Zapékací formu vymažeme máslem, dno pokryjeme plátky žemle, poté posypeme kandovaným ovocem a zakryjeme další vrstvou žemlí. Opakujeme do spotřebování všech surovin.
- 4Vejce rozšleháme s mlékem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, v němž jsme máčeli ovoce. Směs propasírujeme přes husté sítko a zalijeme jí formu s žemlí.
- 5Pečeme ve vodní lázni při 150°C cca 60 minut. Upečený dort necháme hodinu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.