Diplomat s kandovaným ovocem

140 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
719 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
21 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
955 mg
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandované ovoce a rozinky necháme máčet v rumu.
  • 2
    Žemle rozkrájíme na 5 mm silné plátky, lehce je opečeme v troubě.
  • 3
    Zapékací formu vymažeme máslem, dno pokryjeme plátky žemle, poté posypeme kandovaným ovocem a zakryjeme další vrstvou žemlí. Opakujeme do spotřebování všech surovin.
  • 4
    Vejce rozšleháme s mlékem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, v němž jsme máčeli ovoce. Směs propasírujeme přes husté sítko a zalijeme jí formu s žemlí.
  • 5
    Pečeme ve vodní lázni při 150°C cca 60 minut. Upečený dort necháme hodinu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.