Dobošův dort
60 min.
Ingredience
- Na krém
- 150gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůČokoláda hořká
- 40gramůMouka polohrubá
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- Na těsto
- 3kusyVejce slepičí
- 150gramůCukr moučkový
- 110gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto ve slabé vrstvě rozetřeme na vymazané a krupicí vysypané dno dortové formy a dáme na 5 minut péct do středně vyhřáté trouby, kontrolujeme, aby se nepřipálilo. Takto vytvoříme 6 placek.
- 2Ve vodní lázni vyšleháme vejce a nastrouhanou čokoládu, postupně přidáme cukr a trochu smetany. Když krém zhoustne, odstavíme a necháme vychladnout. Zatím vyšleháme máslo do pěny a čokoládovou pěnu do něj vmícháme. Krémem spojíme jednotlivé placky a potom ve slabé vrstvě natřeme i povrch dortu. Vidličkou můžeme dort ozdobit ornamenty nebo jednotlivé porce přizdobit šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.