Dobošův dort

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
31 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme mouku, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto ve slabé vrstvě rozetřeme na vymazané a krupicí vysypané dno dortové formy a dáme na 5 minut péct do středně vyhřáté trouby, kontrolujeme, aby se nepřipálilo. Takto vytvoříme 6 placek.
  • 2
    Ve vodní lázni vyšleháme vejce a nastrouhanou čokoládu, postupně přidáme cukr a trochu smetany. Když krém zhoustne, odstavíme a necháme vychladnout. Zatím vyšleháme máslo do pěny a čokoládovou pěnu do něj vmícháme. Krémem spojíme jednotlivé placky a potom ve slabé vrstvě natřeme i povrch dortu. Vidličkou můžeme dort ozdobit ornamenty nebo jednotlivé porce přizdobit šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.