Dobrá domácí karamelová zmrzlina
205 min.
Ingredience
- 3decilitryMléko polotučné
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůCukr vanilka
- 200gramůCukr krupice
- 40gramůMáslo čerstvé
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
335 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme mléko, které spolu s 200 g smetany, vanilkovým a krupicovým cukrem za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned odstavíme, necháme vychladnout. 150 g cukru v teflonové pánvi roztavíme na zlatý karamel, stáhneme ze sporáku. Zbylou smetanu mírně zahřejeme a přilijeme do teplého karamelu spolu s máslem. Směs dobře promícháme, necháme vychladnout do druhého dne.
- 2Do horké vodní lázně vložíme misku se žloutky a zbylým cukrem. Vyšleháme na hladkou pěnu, kterou smícháme s mléčnou směsi, půlkou karamelu a necháme vychladnout. Vložíme do mrazáku, necháme mírně zmrazit, poté ještě jednou rozmixujeme. Vrátíme na 200 minut do mrazáku a necháme úplně zmrazit.
- 3Těsně před podáváním zmrzlinovou lžící naaranžujeme zmrzlinu do jednotlivých misek podle porcí. Každou porci přelijeme zbylým karamelem a posypeme nasekanými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.