Dobrá domácí karamelová zmrzlina

205 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
335 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme mléko, které spolu s 200 g smetany, vanilkovým a krupicovým cukrem za stálého míchání přivedeme k varu. Ihned odstavíme, necháme vychladnout. 150 g cukru v teflonové pánvi roztavíme na zlatý karamel, stáhneme ze sporáku. Zbylou smetanu mírně zahřejeme a přilijeme do teplého karamelu spolu s máslem. Směs dobře promícháme, necháme vychladnout do druhého dne.
  • 2
    Do horké vodní lázně vložíme misku se žloutky a zbylým cukrem. Vyšleháme na hladkou pěnu, kterou smícháme s mléčnou směsi, půlkou karamelu a necháme vychladnout. Vložíme do mrazáku, necháme mírně zmrazit, poté ještě jednou rozmixujeme. Vrátíme na 200 minut do mrazáku a necháme úplně zmrazit.
  • 3
    Těsně před podáváním zmrzlinovou lžící naaranžujeme zmrzlinu do jednotlivých misek podle porcí. Každou porci přelijeme zbylým karamelem a posypeme nasekanými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.