Dobrý medovník
45 min.
Ingredience
- 100gramůTuk
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 3lžíceMed včelí
- 700gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrRum
- 200gramůOřechy vlašské
- 200gramůDžem rybízový
- 1lžíceSoda jedlá
- 2lžíceMáslo jihočeské
- 1lžíceCitronová šťáva
- Náplň
- 6decilitrůMléko polotučné
- 6lžicMouka pšeničná hrubá
- 2gramyMáslo jihočeské
- 200gramůCukr moučkový
- 10gramůVanilka mletá
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
706 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozklepneme celá vejce, vysypeme kypřící prášek, přidáme tuk, cukr, med, sodu a rukama vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly. Každý díl válečkem rozvalíme na plát o velikosti plechu a vysoký 5 mm. Plech vymažeme máslem, na něj rozložíme vyvalený díl, propícháme vidličkou a každý zvlášť upečeme v teplé troubě.
- 2Upečené platy potřeme rumem, natřeme náplní, naskládáme je na sebe a necháme celou noc v chladu odležet. Druhý den povrch potřeme rybízovým džemem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pomletými ořechy a nakrájíme na řezy.
- 3Náplň: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, cukr osmažíme, přilijeme mléko, vanilku a ještě teplé dobře rozmixujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.