Dobrý medovník

45 min.

Ingredience

  • Náplň
    • 6decilitrůMléko polotučné
    • 6lžicMouka pšeničná hrubá
    • 2gramyMáslo jihočeské
    • 200gramůCukr moučkový
    • 10gramůVanilka mletá
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
405 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
706 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam rozklepneme celá vejce, vysypeme kypřící prášek, přidáme tuk, cukr, med, sodu a rukama vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na tři díly. Každý díl válečkem rozvalíme na plát o velikosti plechu a vysoký 5 mm. Plech vymažeme máslem, na něj rozložíme vyvalený díl, propícháme vidličkou a každý zvlášť upečeme v teplé troubě.
  • 2
    Upečené platy potřeme rumem, natřeme náplní, naskládáme je na sebe a necháme celou noc v chladu odležet. Druhý den povrch potřeme rybízovým džemem, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme pomletými ořechy a nakrájíme na řezy.
  • 3
    Náplň: Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme mouku, cukr osmažíme, přilijeme mléko, vanilku a ještě teplé dobře rozmixujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.