Doma pečené křupavé oplatky
45 min.
Ingredience
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- Na vymazání plechu
- 50gramůHera
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
403 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do misky vsypeme prosátou mouku, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, vsypeme cukr, vanilkový cukr, nakonec přidáme bílek. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku.
- 2Plech vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a na celou plochu vedle sebe nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních do zlatova.
- 3Po upečení vytáhneme z trouby a ještě z teplých kousků tvarujeme například vějířky, trubičky i jiné tvary podle vlastní fantazie.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.