Doma pečené křupavé oplatky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
12 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
403 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky vsypeme prosátou mouku, přidáme na kousky pokrájené změklé máslo, vsypeme cukr, vanilkový cukr, nakonec přidáme bílek. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které naplníme do cukrářského sáčku.
  • 2
    Plech vymažeme tukem, vysypeme hladkou moukou a na celou plochu vedle sebe nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 200 stupních do zlatova.
  • 3
    Po upečení vytáhneme z trouby a ještě z teplých kousků tvarujeme například vějířky, trubičky i jiné tvary podle vlastní fantazie.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.