Domácí ananasová zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 4decilitryMléko polotučné
- 120gramůCukr krupice
- 3lžíceRýžový škrob
- 1kusPomeranče
- 3lžíceLimetková šťáva
- 200gramůAnanas
- 1,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
813 mg
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Plnotučné mléko vylijeme do kastrůlku, přidáme škrob, dobře promícháme a necháme stranou k dalšímu použití. Polotučné mléko nalijeme do hrnce, přisypeme cukr, rozmícháme, přimícháme pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Ztlumíme plamínek a do vroucího mléka pomalu za stálého míchání přiléváme plnotučné mléko, mícháním povaříme asi 4 minuty, vytáhneme pomerančovou kůru, hrnec položíme do nádoby s ledem.
- 2Ananas oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme do mixéru, přidáme limetkovou šťávu, dobře rozmixujeme na hladkou hmotu. Do mixéru vylijeme připravenou mléčnou směs a ještě jednou rozmixujeme.
- 3Připravenou směs na zmrzlinu nalijeme do uzavírací nádoby, vložíme do mrazicího boxu na 60 minut, potom ji promícháme a vrátíme zas na mražení. V mrazáku necháme tuhnout celou noc.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.