Domácí ananasová zmrzlina

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 4decilitryMléko polotučné
    • 120gramůCukr krupice
    • 3lžíceRýžový škrob
    • 1kusPomeranče
    • 3lžíceLimetková šťáva
    • 200gramůAnanas
    • 1,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
160 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
813 mg
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plnotučné mléko vylijeme do kastrůlku, přidáme škrob, dobře promícháme a necháme stranou k dalšímu použití. Polotučné mléko nalijeme do hrnce, přisypeme cukr, rozmícháme, přimícháme pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Ztlumíme plamínek a do vroucího mléka pomalu za stálého míchání přiléváme plnotučné mléko, mícháním povaříme asi 4 minuty, vytáhneme pomerančovou kůru, hrnec položíme do nádoby s ledem.
  • 2
    Ananas oloupeme, nakrájíme na kostky, dáme do mixéru, přidáme limetkovou šťávu, dobře rozmixujeme na hladkou hmotu. Do mixéru vylijeme připravenou mléčnou směs a ještě jednou rozmixujeme.
  • 3
    Připravenou směs na zmrzlinu nalijeme do uzavírací nádoby, vložíme do mrazicího boxu na 60 minut, potom ji promícháme a vrátíme zas na mražení. V mrazáku necháme tuhnout celou noc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.