Domácí chléb se šunkou a sýrem
90 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Těsto
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 75gramůMáslo čerstvé
- 130gramůSýr Eidam cihla 40%
- 75gramůŠunka dušená
- 2kusyVejce slepičí
- 150mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1646 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
169 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
963 mg
Cukr
125 mg
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: na pečicí papír rozetřeme lžíci másla, poté papírem vyložíme hlubší formu - nejvhodnější je typ formy na srnčí hřbet nebo biskupský chlebíček. Troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Těsto: tvrdý sýr nastrouháme, šunku pokrájíme na drobné kousky, v mléce rozšleháme dvě celá vejce. Mouku, sůl, kypřící prášek do pečiva a mletou papriku prosejeme do hlubší formy. Sypké suroviny zpracujeme se změklým máslem do hrudkovté směsi. Potom přidáme mléko s vejci, těsto vypracujeme do hladka. Hotové těsto vložíme do připravené formy, vyhladíme stěrkou nebo nožem a pečeme přibližně 60 minut ve vyhřáté troubě. Hotový chléb necháme zčásti vychladnout ve formě, polovychladlý ho přemístíme na děrovanou podložku. Zcela vychladlý chléb servírujeme rozkrájený na jednotlivé krajíčky. Chutná nejlépe čerstvý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.