Domácí čokoládový pudink
25 min.
Ingredience
- 1,25decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 60gramůCukr krupice
- 1lžíceSolamyl
- 35gramůKakao
- 2lžíceVoda pitná
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCukr vanilka
- 60gramůČokoláda na vaření
- 2,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
945 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V hrnci ohřejeme mléko se smetanou.
- 2V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek.
- 3Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.