Domácí čokoládový pudink

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 1,25decilitrySmetana 16% (pochoutková)
    • 60gramůCukr krupice
    • 1lžíceSolamyl
    • 35gramůKakao
    • 2lžíceVoda pitná
    • 2kusyVaječný žloutek slepičí
    • 1lžičkaCukr vanilka
    • 60gramůČokoláda na vaření
    • 2,5decilitryMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
16 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
945 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci ohřejeme mléko se smetanou.
  • 2
    V druhém hrnci smícháme cukr, Solamyl a kakao, přilijeme dvě lžíce vroucí vody a šleháme, dokud nám nevznikne hustá směs. Do ní pak přišleháme žloutky, horkou směs mléka se smetanou a nakonec vanilkový cukr. Směs na ohni mícháme tak dlouho, dokud nemá konzistenci majonézy. Potom hrnec odstavíme z ohně, přimícháme na kousky nalámanou čokoládu a když se rozpustí, přelijeme pudink do servírovacích mističek.
  • 3
    Mističky s pudinkem přikryjeme potravinářskou fólií, pudink necháme vystydnout a pak ho můžeme nechat ještě důkladněji vychladit v chladničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.