Domácí housky II
50 min.
Ingredience
- Na potření a posypání
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceSůl hrubozrnná
- Těsto
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1lžičkaCukr krupice
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 42gramůDroždí
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
774 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a trochu mouky. Vše smícháme a necháme vzejít kvásek.
- 2Do vzešlého kvásku přidáme zbylé mléko a ostatní suroviny na těsto. Vypracujeme těsto, které necháme vykynout.
- 3Vykynuté těsto na vále znovu propracujeme a rozdělíme na kousky o velikosti meruňky. Vytvarujeme kuličky, které urovnáme na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky můžeme na povrchu nakrojit. Necháme kynout 20 minut.
- 4Nakonec kuličky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 5. 2. 2017
Domácí housky II
I když dělávám housky z jiného těsta, chtěla jsem vyzkoušet zase něco jiného. Jelikož jsem na vytvarování použila raznici ve tvaru větrníku, tak jsem už na povrchu nepotírala vejcem a nesypala solí. O trošku více soli jsem ale přidala do těsta. Poměry ingrediencí jsou přesné, těsto jsem připravovala v domácí pekárně. Moc dobře se s ním pracuje. Vytvořila jsem 16 housek, pokud budou o velikosti meruňky, jak se uvádí v postupu, tak jich bude více, cca 20. Tyto housky jsem použila s netučnou tvarohovou pomazánkou. Jinak palec nahoru.🙂