Domácí hruškový likér

45 min.
Česká republika

Ingredience

    • 250mililitrůHruškovice
    • 500gramůHrušky
    • 1mililitrPektolytický enzym
    • 100mililitrůSirup cukrový
    • 0,5lžičkaKyselina citrónová
    • 0,5litrDžus hruškový
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
103 kcal
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé, ale nepřezrálé hrušky omyjeme, osušíme, rozkrojíme, zbavíme stopek, rozkrájíme na plátky silné asi 1 cm a odložíme je do mísy.
  • 2
    Ve větším nerezovém hrnci zahřejeme čistou hruškovou šťávu na 80°C. Hned přidáme pokrájené hrušky, musí být zakryté tekutinou. Důležité je, aby jsme teplotu udrželi ještě 2 minuty.
  • 3
    Horkou směs opatrně rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak směs rychle zchladíme na 40°C, přidáme 1 ml pektolytického enzymu, promícháme a 30 minut budeme udržovat teplotu 40°C. Pak ji slisujeme a rychle zchladíme. Šťávu - asi 800 ml, necháme stát 2 hodiny, dokud se neustálí kal. Potom čistou šťávu stočíme.
  • 4
    Na 1 litr likéru smícháme 650 ml šťávy s 250 ml hruškového destilátu (80% objem. jednotek) a 100 ml invertního cukrového sirupu. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 18%.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.