Domácí indiánci
60 min.
Ingredience
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 3lžíceMarmeláda rybízová
- 1lžičkaKyselina citronová
- 1kusPiškoty dětské kulaté
- 100gramůČokoláda hořká
- 30gramůCukr krystal
- 50gramůTuk ztužený
- 1lžičkaPotravinářská barva
- 150gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
1 g
Cukr
28 g
Postup přípravy
- 1Bílky vyšleháme na tuhou pěnu. Poté nad vodní párou přidáváme postupně cukr a šleháme dotuha. Trvá to aspoň 8 minut.
- 2Poté zašleháme do směsi ještě marmeládu.
- 3Kyselinu citronovou smícháme s trochou barviva a také to zašleháme do směsi.
- 4Měla by nám vzniknout tuhá pěna. Tu pak s pomocí potravinářského sáčku naneseme na piškoty.
- 5Piškoty pečeme 40 minut na 100 °C.
- 6Po vychladnutí je namáčíme v polevě připravené na vodní lázni z tuku, cukru krystalu a hořké čokolády.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.