Domácí jahodové nanuky
30 min.
Ingredience
- 500gramůJahody zahradní
- 150gramůCukr moučkový
- 3mililitryCitronová šťáva
- 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 350gramůJogurt bílý
- 20gramůCukr vanilka
- 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jahody rozmixujeme spolu s citrónovou šťávou na kaši. Přisypeme cukr, promícháme, půlku směsi vlijeme do formiček na nanuky.
- 2Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, smícháme s jogurtem a zbylou jahodovou směsí. Z mrazničky vyndáme mrazící se nanuky, přelijeme půlkou smetanové směsi. Opět vrátíme do mrazáku.
- 3Do zbylé smetanové směsi přidáme vanilkový cukr a nastrouhanou čokoládu. Z mrazáku opět vyjmeme mrazící se nanuky a přelijeme je připravenou čokoládovou směsí. Do každého nanuku vmáčkneme dřívko, znovu je dáme do mrazničky (na 3 - 4 hodiny) mrazit. Po zmražení formičky s nanuky namočíme na chvilku do horké vody, nanuky vybereme. Můžeme je zabalit a ponechat v mrazničce na delší dobu případně je podáváme ihned.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.