Domácí jahodové nanuky

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 500gramůJahody zahradní
    • 150gramůCukr moučkový
    • 3mililitryCitronová šťáva
    • 300gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 350gramůJogurt bílý
    • 20gramůCukr vanilka
    • 50gramůČokoláda hořká
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté jahody rozmixujeme spolu s citrónovou šťávou na kaši. Přisypeme cukr, promícháme, půlku směsi vlijeme do formiček na nanuky.
  • 2
    Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku, smícháme s jogurtem a zbylou jahodovou směsí. Z mrazničky vyndáme mrazící se nanuky, přelijeme půlkou smetanové směsi. Opět vrátíme do mrazáku.
  • 3
    Do zbylé smetanové směsi přidáme vanilkový cukr a nastrouhanou čokoládu. Z mrazáku opět vyjmeme mrazící se nanuky a přelijeme je připravenou čokoládovou směsí. Do každého nanuku vmáčkneme dřívko, znovu je dáme do mrazničky (na 3 - 4 hodiny) mrazit. Po zmražení formičky s nanuky namočíme na chvilku do horké vody, nanuky vybereme. Můžeme je zabalit a ponechat v mrazničce na delší dobu případně je podáváme ihned.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.