Domácí jogurt II
10 min.
Ingredience
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceJogurt bílý
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Mléko vlijeme do hrnce, přivedeme téměř k varu a potom necháme chladnout.
- 2Do prochladlého, ale stále mírně teplého mléka přidáme jogurt a zamícháme.
- 3Směs vlijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme nejméně 8 hodin odpočinout - nejlépe pod peřinou, aby teplota byla stálá.
- 4Správný jogurt má takovou hustotu, že se v něm udrží lžička.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Domácí jogurt II
Domácí jogurt připravuji zhruba jednou týdně. Sklenice nedávám pod peřinu ale používám malou termotašku. Většinou použiju do mléka celý kelímek jogurtu s živou kuturou a pokud mám mléko z obchodu, které je už od výrobce ošetřeno, tak zahřívám jen na 40 °C. Jogurt se dá velice dobře připravit i v termo míse na jídlo. Na výrobu používám různé skleničky, jelikož se mi neustále ztrácejí 😉