Domácí jogurt II

10 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1000mililitrůMléko polotučné
    • 2lžíceJogurt bílý
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko vlijeme do hrnce, přivedeme téměř k varu a potom necháme chladnout.
  • 2
    Do prochladlého, ale stále mírně teplého mléka přidáme jogurt a zamícháme.
  • 3
    Směs vlijeme do čistých sklenic, uzavřeme a necháme nejméně 8 hodin odpočinout - nejlépe pod peřinou, aby teplota byla stálá.
  • 4
    Správný jogurt má takovou hustotu, že se v něm udrží lžička.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Domácí jogurt II
Domácí jogurt připravuji zhruba jednou týdně. Sklenice nedávám pod peřinu ale používám malou termotašku. Většinou použiju do mléka celý kelímek jogurtu s živou kuturou a pokud mám mléko z obchodu, které je už od výrobce ošetřeno, tak zahřívám jen na 40 °C. Jogurt se dá velice dobře připravit i v termo míse na jídlo. Na výrobu používám různé skleničky, jelikož se mi neustále ztrácejí 😉