Domácí karamely
25 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 3lžíceMed včelí
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůČokoláda bílá
- 5lžicVoda pitná
- Na potření pečicího papíru
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
32 mg
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Menší čtvercovou mísu vyložíme pečicím papírem, který jsme potřeli máslem (nebo olejem).
- 2Do hrnce dáme cukr s medem, přilijeme 5 lžic vody a povaříme asi 4 minuty.
- 3V jiném hrnci přivedeme k varu smetanu, vmícháme povařený světlý karamel a za stálého míchání vaříme 13-15 minut. Nakonec přidáme nalámanou bílou čokoládu a vše dobře promícháme.
- 4Vzniklou hmotu vlijeme do připravené mísy s pečicím papírem a necháme ztuhnout.
- 5Po ztuhnutí hmotu nakrájíme na menší kostičky - karamelky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.