Domácí karamely

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
13 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
32 mg
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší čtvercovou mísu vyložíme pečicím papírem, který jsme potřeli máslem (nebo olejem).
  • 2
    Do hrnce dáme cukr s medem, přilijeme 5 lžic vody a povaříme asi 4 minuty.
  • 3
    V jiném hrnci přivedeme k varu smetanu, vmícháme povařený světlý karamel a za stálého míchání vaříme 13-15 minut. Nakonec přidáme nalámanou bílou čokoládu a vše dobře promícháme.
  • 4
    Vzniklou hmotu vlijeme do připravené mísy s pečicím papírem a necháme ztuhnout.
  • 5
    Po ztuhnutí hmotu nakrájíme na menší kostičky - karamelky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.