Domácí karotkový likér
60 min.
Ingredience
- 500gramůKarotka
- 500mililitrůŠťáva karotková
- 3mililitrySladová amyláza
- 2mililitryPektolytický enzym
- 100mililitrůSirup cukrový
- 50gramůCukr hroznový (glukóza)
- 0,5lžičkaKyselina citrónová
- 200mililitrůVodka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytou karotku nakrájíme nadrobno, smícháme s karotkovou šťávou a rozmixujeme. Šťávu s karotkou dáme do nerezového hrnce, přidáme sladovou amylázu (3 ml/litr) a zahřejeme na 80°C, teplotu udržujeme asi 15 minut.
- 2Pak necháme extrakt pomalu vychladnout na 40°C, přidáme pektolytický enzym (2 ml/litr) a po pomalém vychlazení vše prolisujeme přes nylonový sáček.
- 3Získáme aromatickou šťávu, kterou necháme 24 hodin v chladu. Pak šťávu přefiltrujeme přes hrubý skládaný filtr.
- 4650 ml mrkvového extraktu - šťávy - smícháme se 200 ml vodky, 100 ml invertního cukrového sirupu a 50 g glukózy. Podle chuti přimícháme kyselinu citrónovou.
- 5Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.