Domácí kávový likér
15 min.
Ingredience
- 500gramůCukr krupice
- 700mililitrůVoda pitná
- 50gramůKáva mletá
- 500mililitrůLíh konzumní
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
82 g
Postup přípravy
- 1Cukr s 1/2l vody svaříme. Mletou kávu spaříme 200ml vroucí vody, přiklopíme pokličkou a necháme vychladnout.
- 2Vychladlou kávu přecedíme do studeného svařeného cukru a smícháme s lihem.
- 3Likér necháme asi 1 týden v láhvi stát, potom přefiltrujeme do čisté láhve.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.