Domácí krémová smetana - Crème fraîche

1 min.
Francie

Ingredience

    • 2,5decilitrySmetana 16% (pochoutková)
    • 2lžícePodmáslí kysané 1%
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
10 g
Sacharidy
3 g
Vápník
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem si vyšleháme 2,5 dl zakysané smetany s 2 lžícemi podmáslí. Šleháme 1 minutu na konzistenci krému, pak ji zakryjeme a necháme v pokojové teplotě 12 hodin stát.
  • 2
    Druhý den takto připravenou krémovou smetanu použijeme podle potřeby k ochucení pokrmů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.