Domácí kremrole
50 min.
Ingredience
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůHera
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaOcet
- 1špetkaSůl
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
41 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
67 mg
Postup přípravy
- 1Z hladké mouky, změklé Hery, žloutků, octa a špetky soli vypracujeme těsto, které necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- 2Těsto na pracovní desce rozválíme na plát silný asi 3mm. Nakrájíme z něj pruhy dlouhé 25cm a široké 3cm. Nakrájené pruhy těsta potom natočíme na kovové trubičky a ty urovnáme na plech.
- 3Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 15-20 minut.
- 4Upečené kremrole stáhneme z trubiček a po úplném vychladnutí plníme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.