Domácí laskonky

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
860 mg
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílky a polovinu dávky cukru dáme do kastrůlku. Vložíme do vodní lázně, šleháme přibližně 5 i více minut. Sundáme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, vyšleháme tuhý sníh. Přidáme moučkový cukr, mícháme do jeho rozpuštění, nakonec vsypeme pomleté ořechy.
  • 2
    Plech vyložíme pečicím papírem, připravenou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na plech kolečka o průměru 7 - 8 cm. Vložíme do nahřáté trouby, při 120 stupňové teplotě pečeme 40 - 50 minut. Upečené laskonky necháme vychladnout a sundáme z papíru.
  • 3
    Mléko, cukr a pudinkový prášek dáme do kastrůlku, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Stáhneme z ohně, ještě mícháme a necháme vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, za stálého šlehaní vložíme na kousky nakrájené máslo, vyšleháme tuhý a hladký krém.
  • 4
    Krémem potřeme jednu laskonku, přiklopíme druhou. V procesu pokračujeme až do spotřebovaní krému i laskonek. Naplněné laskonky necháme v lednici ztuhnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Domácí laskonky
Super je šablona na laskonky, kterou jsem si koupila v internetovém obchodě vsenavareni.cz, každá laskonka je pak jedna, jako druhá.-)
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Domácí laskonky
Vždy peču před Vánočními svátky. Někdy plním i krémem, který mi zbyde při plnění ořechů.-) Jsou výborné. Nevýhodou je delší doba, než změknou...člověk je musí holt péct dřív.-)😉