Domácí laskonky
90 min.
Ingredience
- Na bílkové těsto
- 8kusůVaječný bílek slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 230gramůCukr moučkový
- 150gramůOřechy lískové
- Na krém
- 4decilitryMléko plnotučné
- 130gramůCukr krupice
- 40gramůPudinkový prášek - čokoládový
- 150gramůČokoláda na vaření
- 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
212 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
860 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Bílky a polovinu dávky cukru dáme do kastrůlku. Vložíme do vodní lázně, šleháme přibližně 5 i více minut. Sundáme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, vyšleháme tuhý sníh. Přidáme moučkový cukr, mícháme do jeho rozpuštění, nakonec vsypeme pomleté ořechy.
- 2Plech vyložíme pečicím papírem, připravenou bílkovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Nastříkáme na plech kolečka o průměru 7 - 8 cm. Vložíme do nahřáté trouby, při 120 stupňové teplotě pečeme 40 - 50 minut. Upečené laskonky necháme vychladnout a sundáme z papíru.
- 3Mléko, cukr a pudinkový prášek dáme do kastrůlku, na mírném ohni za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Stáhneme z ohně, ještě mícháme a necháme vychladnout. Potom šlehačem vyšleháme, přidáme rozpuštěnou čokoládu, za stálého šlehaní vložíme na kousky nakrájené máslo, vyšleháme tuhý a hladký krém.
- 4Krémem potřeme jednu laskonku, přiklopíme druhou. V procesu pokračujeme až do spotřebovaní krému i laskonek. Naplněné laskonky necháme v lednici ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Domácí laskonky
Super je šablona na laskonky, kterou jsem si koupila v internetovém obchodě vsenavareni.cz, každá laskonka je pak jedna, jako druhá.-)
Anonymní uživatel
út 1. 3. 2016
Domácí laskonky
Vždy peču před Vánočními svátky. Někdy plním i krémem, který mi zbyde při plnění ořechů.-) Jsou výborné. Nevýhodou je delší doba, než změknou...člověk je musí holt péct dřív.-)😉