Domácí majonéza z nového česneku
15 min.
Ingredience
- 300gramůVegetol
- 9stroužkůČesnek
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžičkyCitrónová šťáva
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
1 g
Cukr
126 mg
Vápník
29 mg
Postup přípravy
- 1Očistíme si stroužky nového česneku a širokým ostrým nožem je na prkénku rozmačkáme a utřeme na jemnou kaši.
- 2Čerstvá vejce (nejlépe domácí) rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme do šlehače, přidáme k nim sůl, čerstvě pomletý bílý pepř a utřený česnek. Směs rozšleháme, přidáme za stálého šlehání citrónovou šťávu a tenkým pramínkem přiléváme stále olej. Šleháme pomaleji, do doby až se hustá olejová směs změní v bělavou jemnou hmotu - majonézu.
- 3Uchováváme ji v uzavřené sklenici v ledničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.