Domácí majonéza z nového česneku

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
71 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
1 g
Cukr
126 mg
Vápník
29 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme si stroužky nového česneku a širokým ostrým nožem je na prkénku rozmačkáme a utřeme na jemnou kaši.
  • 2
    Čerstvá vejce (nejlépe domácí) rozklepneme, pečlivě oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme do šlehače, přidáme k nim sůl, čerstvě pomletý bílý pepř a utřený česnek. Směs rozšleháme, přidáme za stálého šlehání citrónovou šťávu a tenkým pramínkem přiléváme stále olej. Šleháme pomaleji, do doby až se hustá olejová směs změní v bělavou jemnou hmotu - majonézu.
  • 3
    Uchováváme ji v uzavřené sklenici v ledničce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.