Domácí mandlová zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 1kusCukr vanilka
- 50gramůMandle mleté
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
925 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi.
- 2Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Chvíli povaříme do zhoustnutí.
- 3Po vychladnutí krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i zmrzlinový strojek.)
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 6. 12. 2016
mandlová pasta
Dá se k přípravě použít mandlová pasta od Lepefoods.cz?