Domácí mandlová zmrzlina

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
925 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi.
  • 2
    Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Chvíli povaříme do zhoustnutí.
  • 3
    Po vychladnutí krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i zmrzlinový strojek.)

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 6. 12. 2016
mandlová pasta
Dá se k přípravě použít mandlová pasta od Lepefoods.cz?