Domácí medové housky
55 min.
Ingredience
- 250mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 80gramůMed včelí
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyDroždí sušené
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko, žloutky, 120 g změklého másla, cukr, citronovou kůru, šťávu, med, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
- 2Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vytvarujeme válečky, z kterých vytvoříme uzlíky a dáme je na plech. Necháme ještě 30 minut kynout.
- 3Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 stupních 10 minut, poté ztáhneme teplotu na 180 stupňů a dopečeme ještě 10 minut.
- 4Po upečení housky potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.