Domácí medové housky

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
760 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
4 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažné mléko, žloutky, 120 g změklého másla, cukr, citronovou kůru, šťávu, med, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto.
  • 2
    Těsto pak vyklopíme na pomoučený vál a jemně prohněteme. Vytvarujeme válečky, z kterých vytvoříme uzlíky a dáme je na plech. Necháme ještě 30 minut kynout.
  • 3
    Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předem vyhřáté troubě při 200 stupních 10 minut, poté ztáhneme teplotu na 180 stupňů a dopečeme ještě 10 minut.
  • 4
    Po upečení housky potřeme rozpuštěným máslem a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.