Domácí MONTE krém Ládi Hrušky
25 min.
Ingredience
- 1kusPudinkový prášek - čokoládový
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůČokoláda na vaření
- 50gramůCukr moučkový
- 50gramůOřechy lískové
- 50gramůMáslo čerstvé
- 600mililitrůZakysaná smetana
- 3kusyCukr vanilka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
38 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Bílý krém připravíme smícháním vanilkových cukrů a zakysané smetany.
- 2Tmavý krém připravíme z mléka, pudinku, čokolády, oříšků a másla. Do hrnce nalijeme mléko, ve kterém rozmícháme pudinkový prášek a cukr. Začneme zahřívat a mezitím do směsi nalámeme na kousky čokoládu. Vaříme do zhoustnutí a těsně před odstavením vmícháme mleté oříšky. Krém necháme vychladnout a poté jej zjemníme zašleháním změklého másla.
- 3Hotové krémy vrstvíme do skleniček, nejprve bílý, potom tmavý a nakonec opět bílý krém. Před podáváním necháme dobře vychladit v chladničce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.