Domácí nudle
55 min.

Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1585 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
27 g
Sacharidy
264 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do části prosáté mouky vklepneme vejce a postupným propracováním za stálého přidávání mouky připravíme těsto.
- 2Rozdělíme ho na 2-3 bochánky, necháme krátce odpočinout (přikryjeme nádobou) a pak z něho vyválíme tenké placky.
- 3Placky necháme lehce oschnout, nesmějí se nám však lámat. Nakrájíme je na pásy asi 3 cm široké a z nich ostrým nožem nařežeme tenké nudle nebo širší nudle. Necháme je dobře zaschnout a uložíme na suchém místě.
- 4Jakmile je budeme potřebovat, uvaříme je ve větším množství v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáváme je do hovězích či jiných polévek, případně v jiné úpravě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.