Domácí nudle

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1585 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
27 g
Sacharidy
264 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do části prosáté mouky vklepneme vejce a postupným propracováním za stálého přidávání mouky připravíme těsto.
  • 2
    Rozdělíme ho na 2-3 bochánky, necháme krátce odpočinout (přikryjeme nádobou) a pak z něho vyválíme tenké placky.
  • 3
    Placky necháme lehce oschnout, nesmějí se nám však lámat. Nakrájíme je na pásy asi 3 cm široké a z nich ostrým nožem nařežeme tenké nudle nebo širší nudle. Necháme je dobře zaschnout a uložíme na suchém místě.
  • 4
    Jakmile je budeme potřebovat, uvaříme je ve větším množství v mírně osolené vodě. Vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáváme je do hovězích či jiných polévek, případně v jiné úpravě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.