Domácí nudle se zelím sladké
60 min.
Ingredience
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr skořicový
- 350gramůMouka polohrubá
- 1kusVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
15 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabší nudličky, vložíme do rendlíku, přidáme máslo, trochu osladíme a podusíme asi 20 minut. Občas podle potřeby podlijeme troškou vody. Zelí odstavíme a přimícháme skořicový cukr.
- 2V míse smícháme mouku, vejce a tolik vody, aby vzniklo tužší těsto. Rozválíme ho na tenký plát, nožem nakrájíme na dlouhé nudle, vložíme do vroucí vody a vaříme 8 až 10 minut. Scedíme, propláchneme vlažnou vodou, rozdělíme na talíře, doplníme dušeným zelím a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.