Domácí perníčky
60 min.
Ingredience
- 1šálekCukr krupice
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCukr vanilka
- 1šálekMouka polohrubá
- 1šálekOřechy vlašské
- 500gramůČokoláda na vaření
- 0,75šálekMáslo čerstvé
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni rozpustíme polovinu čokolády a másla mimo dvou lžic, které si dáme bokem. Po smíchání přidáme cukr a až se rozpustí, směs odstavíme a pomalu zašleháme vejce jedno po druhém. Nakonec přidáme vanilkový cukr, mouku a připravíme hladké těsto. Ořechy nasekáme a smícháme s těstem. Plech vymastíme a vysypeme moukou.
- 2Těsto do něj vložíme a pečeme ho asi čtyřicet minut v předehřáté troubě.
- 3Připravíme si polevu ze směsi čokolády a dvou lžic másla ve vodní lázni, chvíli ji necháme vychladnout. Pak ji nalijeme na perník a po vychladnutí ho nakrájíme na čtverečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.