Domácí perníčky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vodní lázni rozpustíme polovinu čokolády a másla mimo dvou lžic, které si dáme bokem. Po smíchání přidáme cukr a až se rozpustí, směs odstavíme a pomalu zašleháme vejce jedno po druhém. Nakonec přidáme vanilkový cukr, mouku a připravíme hladké těsto. Ořechy nasekáme a smícháme s těstem. Plech vymastíme a vysypeme moukou.
  • 2
    Těsto do něj vložíme a pečeme ho asi čtyřicet minut v předehřáté troubě.
  • 3
    Připravíme si polevu ze směsi čokolády a dvou lžic másla ve vodní lázni, chvíli ji necháme vychladnout. Pak ji nalijeme na perník a po vychladnutí ho nakrájíme na čtverečky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.