Domácí piškoty pro celiatiky
50 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 200gramůMouka bezlepková
- 150gramůCukr moučkový
- 6lžicVoda pitná
- 1špetkaXantanová guma
- 1špetkaSoda jedlá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
152 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ne vroucí. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny a potom přimícháme cukr. Do směsi postupně přimícháme mouku, jedlou sodu, xantanovou gumu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh.
- 2Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme nízké kopečky, podobné dětským piškotům. Cukrové tvary upečeme v troubě vyhřáté na 150°C.
- 3Upečené piškoty necháme na plechu vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.