Domácí piškoty pro celiatiky

50 min.
Česká republika

Ingredience

    • 4kusyVejce slepičí
    • 200gramůMouka bezlepková
    • 150gramůCukr moučkový
    • 6lžicVoda pitná
    • 1špetkaXantanová guma
    • 1špetkaSoda jedlá
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
5 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
152 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Bílky vyšleháme do tuhého sněhu. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ne vroucí. Žloutky vyšleháme s horkou vodou do pěny a potom přimícháme cukr. Do směsi postupně přimícháme mouku, jedlou sodu, xantanovou gumu a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh.
  • 2
    Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem tvarujeme nízké kopečky, podobné dětským piškotům. Cukrové tvary upečeme v troubě vyhřáté na 150°C.
  • 3
    Upečené piškoty necháme na plechu vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.