Domácí pohankovo-skořicové sušenky
55 min.
Ingredience
- 200gramůMouka pohanková
- 1špetkaZázvor mletý
- 2špetkySkořice mletá
- 1špetkaSůl mořská
- 3lžíceMed akátový
- 2lžíceOlej Heliol jedlý
- 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
18Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
46 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
12 mg
Cukr
1 mg
Postup přípravy
- 1Troubu si předehřejeme na 170°C. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, promícháme ji se skořicí, zázvorem, solí, tekutým medem, vlahým olejem a vlahou vodou. Těsto dobře zpracujeme, vytvarujeme z něj na vále váleček, který vložíme mezi dva listy papíru na pečení. Válečkem těsto rozválíme na tenký obdélník o síle 3mm.
- 2Vrchní papír z těsta odložíme, spodní list papíru s těstem přeneseme na pečící plech. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky. Každou neupečenou sušenku ozdobně propícháme vidličkou a plech vložíme do středu trouby. Sušenky pečeme dozlatova 20-25 minut.
- 3Upečené sušenky necháme vychladnout, pak je od sebe oddělíme. Sušenky jsou báječně křupavé. Uchováváme je v uzavřené dóze, aby nenavlhly.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.