Domácí pohankovo-skořicové sušenky

55 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůMouka pohanková
    • 1špetkaZázvor mletý
    • 2špetkySkořice mletá
    • 1špetkaSůl mořská
    • 3lžíceMed akátový
    • 2lžíceOlej Heliol jedlý
    • 2lžíceVoda pitná
Počet porcí:
18

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
46 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
12 mg
Cukr
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 170°C. Do mísy nasypeme pohankovou mouku, promícháme ji se skořicí, zázvorem, solí, tekutým medem, vlahým olejem a vlahou vodou. Těsto dobře zpracujeme, vytvarujeme z něj na vále váleček, který vložíme mezi dva listy papíru na pečení. Válečkem těsto rozválíme na tenký obdélník o síle 3mm.
  • 2
    Vrchní papír z těsta odložíme, spodní list papíru s těstem přeneseme na pečící plech. Rádýlkem z těsta nakrájíme obdélníčky. Každou neupečenou sušenku ozdobně propícháme vidličkou a plech vložíme do středu trouby. Sušenky pečeme dozlatova 20-25 minut.
  • 3
    Upečené sušenky necháme vychladnout, pak je od sebe oddělíme. Sušenky jsou báječně křupavé. Uchováváme je v uzavřené dóze, aby nenavlhly.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.