Domácí pomerančový likér
30 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyPomeranče
- 1,5litryVoda pitná
- 6decilitrůVodka
- 850gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
107 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče důkladně omyjeme, oloupeme a kůru nakrájíme na středně velké plátky. Pomerančovou kůru dáme na dno lahve, zalijeme vodkou, přidáme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů. Láhev dobře uzavřeme a necháme 20 dní stát.
- 2Vodu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Cukr musí být rozpuštěný. Cukrový nálev necháme vychladnout. Pomerančový výluh z lahve scedíme a smícháme spolu s cukrovou šťávou.
- 3Nakonec přecedíme přes plátno.
- 4Čistý pomerančový likér rozlijeme do lahví, dobře uzavřeme a odložíme na studené místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.