Domácí pomerančový likér

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
107 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče důkladně omyjeme, oloupeme a kůru nakrájíme na středně velké plátky. Pomerančovou kůru dáme na dno lahve, zalijeme vodkou, přidáme vymačkanou šťávu ze dvou pomerančů. Láhev dobře uzavřeme a necháme 20 dní stát.
  • 2
    Vodu vlijeme do hrnce, přisypeme cukr a přivedeme k varu. Cukr musí být rozpuštěný. Cukrový nálev necháme vychladnout. Pomerančový výluh z lahve scedíme a smícháme spolu s cukrovou šťávou.
  • 3
    Nakonec přecedíme přes plátno.
  • 4
    Čistý pomerančový likér rozlijeme do lahví, dobře uzavřeme a odložíme na studené místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.