Domácí ruská zmrzlina
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůSmetana ke šlehání
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceCukr moučkový
- 2kusyOplatky dortové
- 1baleníCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Cukr
5 g
Vápník
12 mg
Postup přípravy
- 1V míse ušleháme smetanu dotuha. V jiné míse vyšleháme pevný sníh z bílků a nakonec ve třetí míse ušleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem.
- 2Do vyšlehaných žloutků s cukrem zlehka vmícháme sníh a šlehačku.
- 3Na dno vhodné nádoby položíme dortovou oplatku a navršíme na ni připravenou směs. Vložíme do mrazáku a po 30 minutách směs promícháme. Postup po dlaších 30 minutách zopakujeme, promícháváme celkem 3x.
- 4Když je hmota na oplatce zmrzlá, uhladíme ji na povrchu a přikryjeme oplatkou. Necháme mrazit do druhého dne.
- 5Hotovou zmrzlinu nakrájíme na porce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.