Domácí ruská zmrzlina

20 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 500mililitrůSmetana ke šlehání
    • 3kusyVejce slepičí
    • 3lžíceCukr moučkový
    • 2kusyOplatky dortové
    • 1baleníCukr vanilka
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
44 g
Cukr
5 g
Vápník
12 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse ušleháme smetanu dotuha. V jiné míse vyšleháme pevný sníh z bílků a nakonec ve třetí míse ušleháme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem.
  • 2
    Do vyšlehaných žloutků s cukrem zlehka vmícháme sníh a šlehačku.
  • 3
    Na dno vhodné nádoby položíme dortovou oplatku a navršíme na ni připravenou směs. Vložíme do mrazáku a po 30 minutách směs promícháme. Postup po dlaších 30 minutách zopakujeme, promícháváme celkem 3x.
  • 4
    Když je hmota na oplatce zmrzlá, uhladíme ji na povrchu a přikryjeme oplatkou. Necháme mrazit do druhého dne.
  • 5
    Hotovou zmrzlinu nakrájíme na porce a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.