Domácí vaječný koňák

10 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Cukr
14 g
Vápník
27 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a metlou ušleháme na hladkou pěnu. Vlijeme smetanu, whisky - Jim Beam, dobře promícháme, nakonec přilijeme rum a vlijeme do vyvařené a uschlé lahve.
  • 2
    Lahev zavíčkujeme, dáme do lednice na tři týdny.
  • 3
    Těsně před podáváním z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze smetany tuhou šlehačku, smícháme je spolu s koňákem. Podáváme ve vyšších koňakových sklenicích s ledem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.