Domácí vaječný koňák
10 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 140gramůCukr moučkový
- 1gramSmetana 33% (šlehačka)
- 40mililitrůRum
- 3,5decilitryWhisky
- Na dohotovení
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 4lžíceKostkový led
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
15 g
Cukr
14 g
Vápník
27 mg
Postup přípravy
- 1Žloutky dáme do misky, přisypeme cukr a metlou ušleháme na hladkou pěnu. Vlijeme smetanu, whisky - Jim Beam, dobře promícháme, nakonec přilijeme rum a vlijeme do vyvařené a uschlé lahve.
- 2Lahev zavíčkujeme, dáme do lednice na tři týdny.
- 3Těsně před podáváním z bílků vyšleháme tuhý sníh, ze smetany tuhou šlehačku, smícháme je spolu s koňákem. Podáváme ve vyšších koňakových sklenicích s ledem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.