Domácí vanilková zmrzlina
15 min.
Ingredience
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 9lžicCukr krupice
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 80mililitrůOlej olivový
- 1baleníCukr vanilka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
47 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a moukou. Mícháme tak dlouho, až vznikne jemná kaše.
- 2Kaši vlijeme do hrnce s ohřátým mlékem a za stálého míchání přivedeme k varu. Po zhoustnutí do konzistence pudinku odstavíme z plotny a necháme zchladnout.
- 3Do vychladlé hmoty přilijeme olivový olej a dobře promícháme. Vložíme do mrazáku nejméně na 6 hodin. Během mražení zmrzlinu občas promícháme dohladka, aby se netvořily ledové krystalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.