Domácí vanilkový pudink s hrozinkami

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • 50gramůCukr moučkový
    • 100gramůHrozinky
    • 250gramůPiškoty dětské kulaté
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 0,5litrMléko plnotučné
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
2 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Piškoty nakrájíme na kostičky, promícháme s očištěnými a omytými hrozinkami. Vše nasypeme do vymaštěné a vysypané formy.
  • 2
    Smícháme vejce s cukrem, mlékem, přidáme vanilkový cukr a citronovou kůru. Hmotu nalijeme na piškoty ve formě a necháme chvíli stát.
  • 3
    Pudink vaříme v páře hodinu. Při podávání můžeme pudink polévat vinným šodó.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.