Domácí žloutkové řezy
45 min.
Ingredience
- 400gramůListové těsto
- Poleva
- 120gramůCukr moučkový
- 2lžíceRum
- 1lžíceVoda pitná
- Žloutkový krém
- 750mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyPudinkový prášek - vanilkový
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceRum
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
9Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
23 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
724 mg
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Na pracovní desce rozválíme těsto na obdélník a nakrájíme na 3 stejné pruhy. Položíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi 15 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- 2Ve 250ml mléka rozmícháme žloutky a pudinkové prášky. Zbylé mléko s cukrem přivedeme k varu, přilijeme rozmíchané pudinky a za stálého míchání krátce povaříme. Odstavíme z plotny, vmícháme 3 lžíce rumu a necháme vychladnout.
- 3Do vychladlého krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu.
- 4Upečené pruhy těsta podélně rozkrojíme, polovinu vzniklých pruhů potřeme silnou vrstvou žloutkového krému a přiklopíme zbylými pruhy těsta, které předem nakrojíme na řezy.
- 5V hrnku rozmícháme moučkový cukr s rumem a potom přilijeme vroucí vodu. Směs třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne. Pokud je poleva řídká, přidáme cukr, když je moc hustá, přilijeme trochu vody.
- 6Povrch moučníku potřeme polevou a podle naznačených řezů nakrájíme porce. Polevu necháme ztuhnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 1. 2017
Domácí žloutkové řezy
Výborné! Dnes jsem dělala a za mě super :) 😉